Foredrag

Far og søn deler ud – Hvordan vi får skabt en god dialog med vores unge

Far og søn deler ud – Hvordan vi får skabt en god dialog med vores unge

Få et hudløst ærligt indblik i en far og søns erfaringer med stoffer, når Peter og Julius Mygind fortæller om Julius’ stofmisbrug og om hvilke konsekvenser misbruget havde for dem som familie.

I foredraget diskuterer Peter og Julius fra hver sit synspunkt, hvordan vi får skab en god og konstruktiv dialog forældre og unge imellem, som kan hjælpe de unge til at fravælge rusmidlerne i en verden, hvor konfrontationen med stoffer er alle vegne, og hvor det sociale pres for at passe ind, er større end nogensinde før.

Find din indre kriger – er du syg, mand!

Når vi mennesker bliver syge, har vi brug for enorm styrke. I et sygdomsforløb er det derfor afgørende, at du finder din indre kriger frem, for både du og dine nærmeste får alt den omsorg og behandling, der er brug for så angst, sorg og følelsen af afmægtighed ikke tager kontrollen og styringen over dit liv.

I dette foredrag fortæller Peter om sit møde med sygehusvæsenet, som han har været tæt på flere gange i sit liv. Peter har haft tre blodpropper og et hjertestop – og så har han stået på sidelinjen som pårørende til familie og venner med kræft og epilepsi. I dag er han ambassadør for Hjerteforeningen og her arbejder han på at give oplysning og fokus i den gode sags tjeneste, nemlig hjertes.

Foredraget er både humoristisk, rørende og følsomt, og tilbyder motivation til at håndtere et sygdomsforløb – både som pårørende og patient.

Arbejdsglæde og det gode liv – social ansvarlighed er vejen frem

Vi bruger størstedelen af vores vågne tid på at arbejde. Derfor er det afgørende, at vores arbejdsliv hænger sammen med, hvad der for os hver især er et godt liv – og omvendt. Det er ikke nødvendigvis let at skabe arbejdsglæde og få det gode liv til at hænge sammen, men ikke desto mindre er det vigtigt. Vi er selv ansvarlige for vores liv og for at skabe et liv, der giver os glæde. Ingen andre kan gøre det for os.

Peter fortæller i dette foredrag om, hvordan vi skaber forandring og går glade på arbejde. Han sætter fokus på nødvendigheden i at kigge indad og betragte vores egen individuelle livstilgang – derudover på vigtigheden i at styrke vores sociale kompetencer samt vigtigheden i at inkludere alle menneske i samfundet.

Dette foredrag er både humoristisk og alvorligt. Peter bruger massevis af eksempler fra sit eget liv, krydret med en god portion selvironi, hvilket alt sammen tilbyder håb og motivation til at skabe et liv med mere glæde.

Mobning og social ansvarlighed

Hvorfor opstår mobning og hvordan kan vi komme mobning til livs? I kampen mod mobning er det altafgørende, at fællesskabet er stærkt, for med et stærkt fællesskab er chancen for, at der opstår mobning meget lille. I et stærkt fællesskab tager vi alle ansvar for, hvordan vores medmennesker har det – og netop dét er vejen frem til et mobbefrit samfund.

Tilbage i 2013 lavede Peter TV-programmet ”Myginds Mission” på DR1, hvor han undersøgte trivsel og mobning på en række skoler i Danmark, og resultaterne var rystende… I programmet blev mobbeforsker fra Århus Universitet, Helle Rabølls, interventionsmodel anvendt. Helle har i mange år været Peters inspirator og coach i kampen mod mobning – for dette emne ligger Peters hjerte utrolig nært.

Foredraget har Peter holdt over 350 gange. Ifølge ham selv er det et foredrag, han vil holde resten af sit liv – så meget betyder det for ham, at komme mobning til livs.

Foredraget er yderst relevant og inspirerer unge, forældre, lærer og pædagoger til at få en større bevidsthed omkring mobning med helt konkrete værktøjer til, hvordan vi kan komme mobningen til livs.

Du kan hvad du vil – jeg kunne hvad jeg ville!

Som ung mand var det ikke altid let at være Peter Mygind. Ofte følte Peter sig som det sorte får, der altid ramte lidt ved siden af og blev misforstået. Men Peter har været viljestræk, selv som barn. En stærk vilje kombineret med en stor portion gå-på-mod har hjulpet ham til at overvinde forhindringer hele livet igennem. I stedet for at lade sig slå ud når omgivelserne ikke troede på ham, har Peter haft viljen til at bevise, at alle dem der tvivlede på ham, tog fejl. Ifølge Peter selv skyldes hans succes en kombination af styrke og følsomhed, samt en evne til altid at rejse sig.

I foredraget deler Peter ud af sine erfaringer fra arbejds- og privatlivet. Det er både rørende, morsomt – og lærerigt.

Bag om Sommerdahl

Hitserien Sommerdahl sendte første sæson på TV2 i 2020. Serien vandt hurtigt danskernes hjerter, og blev en af de mest streamede serier nogensinde på TV2 Play. I serien følger vi den dedikerede politibetjent Dan Sommerdahl (Peter Mygind), der sammen med sin bedste ven og kollega, Flemming Torp (André Babikian), opklarer kriminalsager og håndterer privatlivets udfordringer.

Nu har du chancen for at komme helt tæt på, når de to charmerende herrer underholder med gode røverhistorier fra TV-settet og om deres unikke venskab, der blev skabt under optagelserne, på trods af deres mange forskelligheder.

Det bliver en festlig aften med klip fra serien og inspirerende, humoristiske fortællinger om at acceptere og værdsætte hinandens forskelligheder – og om vigtigheden i at have et godt samarbejde med sine kollegaer.

Peter Mygind leverer musikalske indslag undervejs, som vil sikre alle et smil på læben og glæde i hjertet – og så vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Hvad er du lavet af?

Man tænker 60.000 tanker i døgnet. Man siger, at man bliver hvad man spiser, men bliver man også hvad man tænker?

”Hvad er du lavet af” er et foredrag om opvækst, mobning, forældrerelationer, parforhold, skilsmisser, børn og dertilhørende opture, nedture, tvivl, social arv, ensomhed og meget mere.

Oplev en aften med de to kollegaer og tætte venner, hvor de åbent og ærligt fortæller om et liv med op- og nedture, sejre og nederlag.

Foredraget stiller skarpt på de problemer, utilstrækkeligheder, drømme og håb, vi alle går og bokser med – ligeledes med de tanker og længsler, vi alt for lidt deler med hinanden, og som fylder meget mere i vores korte liv, end det behøver at gøre. Det er et inspirerende indspark i vores daglige trummerum, som giver både stof til eftertanke og flere gode grin undervejs.